County Kerry: in en rondom Dingle


Ik vervolg mijn reis en vanaf de Cliffs of Moher rijd ik over de geweldige Wild Atlantic Way, een mooie kustroute, naar het schiereiland Dingle. Dingle is het decor van films, net zoals veel gebieden in New-Zealand. Alleen ligt parel Ierland dichterbij huis. De rit vanaf de Cliffs naar Dingle duurt zo'n 3,5 uur. Ik verblijf in de havenplaats Dingle en ga op ontdekking in de omgeving. En deze omgeving heeft veel te bieden. Het schiereiland Dingle heeft een ruige en mooie kustlijn en talloze prachtige vergezichten.Wat te doen in Dingle?

#1 Lunch met uitzicht over de haven van Dingle.

Het is een klein dorp dat je snel hebt gezien, maar wat een zeer leuke ligging heeft. En wat een geluk heb ik vandaag! Mijn dag in Dingle is er een in de zon en dat geeft toch een andere blik. Het voelt zomers, mijn jas kan zelfs uit en ik zoek een plek aan het water en geniet al zittend van de rust, de fijne sfeer en de kleuren.

Wellicht spot je een dolfijn genaamd Fungie die, helaas, een toeristische attractie is geworden. Voor mij een reden om die dolfijn links te laten liggen.#2 Rijd de Slea Head Drive.

De Slea Head Drive is dezelfde trip als de Dingle Peninsula loop, het is een andere naam voor dezelfde route. Dit is een ruige kustroute van ongeveer 50 kilometer die je mooie plekken van Ierland laat zien, tot aan het meest westelijke punt Dunquin. Bij Dunquin zijn erg mooie piramidevormige kliffen. De weg is kronkelig en smal, dus je moet een zelfverzekerde bestuurder zijn. Soms moet je stoppen om een tegenligger erdoor te laten. Vanuit Dingle rijd je via de R559 richting Ventry voor de Slea Head Drive.

Wat mij betreft is Dingle met de Slea Head Drive een absolute must voor je bezoek aan de westkust van Ierland!

Slea Head Drive Ierland, Ierland, Roadtrip Ierland, County Kerry, Dingle, Dingle Peninsula loop

Slea Head Drive Ierland, Ierland, Roadtrip Ierland, County Kerry, Dingle, Dingle Peninsula loop

Ik blijf in County Kerry, maar verlaat Dingle voor het op en top Ierse en daardoor bruisende Killarney.

Inch Beach passeer ik op mijn route van Dingle naar Killarney en is geliefd onder de Ieren vanwege het vijf kilometer lange strand langs de duinen. Ik wandel over het strand, bewonder surfers in deze koude omstandigheden en eet Fish & Chips. Het Ierse landschap overtreft wat mij betreft dat van Nederland, maar voor de trotste Nederlanders onder ons: er gaat niks boven de Nederlandse duinen!Wil je lezen hoe het was in County Galway, klik dan hier.

Meer foto's zien van Ierland, kijk dan hier.

Alles in een overzicht vind je hier op Reishonger, waar ik ook voor schrijf.