Salento


Tranquilo! Is dit je eerste stop na Bogota? Ontspan, want stress is een kwaal uit het westen die je in Salento achter je kunt laten. Vanaf nu laat je het op je af komen en probeer je vooral niet te haasten. Je kunt niet alles zien. Geniet van waar je bent en neem het in je op. In Salento geniet je van groen uitzicht, eet je fantastisch lekker en heb je keuze uit heel veel taart bij de thee of koffie. Wie wordt hier geen beter mens van? Welkom aan het begin van mijn reis door Colombia.


Salento Colombia

Vervoer

Vanaf Terminal de Transporte in Bogota regel je een bus naar Armenia. Dit wijst zich vanzelf in Bogota, er staan genoeg mensen klaar die je de weg willen wijzen naar het juiste kantoor, maar de plaatsnamen staan groot aangeven boven de kantoren van busmaatschappijen. Kijk en lees en dan kom je er wel. In Armenia stap je over naar een kleinere bus richting Salento. Van te voren boeken is niet nodig, tenzij je reist op een nationale feestdag.


Verblijf

Mijn verblijf is al geboekt en de naam van mijn verblijf heb ik opgeslagen in maps.me. In Colombia maken ze het leven soms een stuk aangenamer, zoals de bushaltes. Vergeet de kleine maar o zo belangrijke Nederlandse regels en ga mee in deze nieuwe structuur. Vaak stopt een bus in de buurt, bijvoorbeeld als je roept parar! Als de chauffeur weet waar je heengaat, dan helpt hij je zelfs. Coffee Tree Boutique House señor, gracias! En zo ben ik nog geen 50 meter verwijderd van mijn verblijf. ‘Tranquillo’ noemen de Colombianen dat.

Salento Colombia

Wat te doen?

#1 Eten! Drinken!

Naast alle Tripadvisor aanbevelingen moet je zeker ook de vis eten, gewoon op de plastic-stoelen bij de restaurantjes (keten) aan het plein. Doen!


#2 Maak een wandeling door het dorp.

Dat was de tip. Simpel en eenvoudig niet waar? Vele van ons zijn zo gehaast en werken een soort lijstjes af, maar blijf ook eens een dagje hangen. Het is vakantie.Salento Colombia

#3 Alto de la Cruz

Loop in het dorp de trap op naar het uitzichtpunt Alto de la Cruz: prachtig!


#4 Koffietour

Boek een koffietour en laat je informeren over het proces van boon tot je donkerbruine drankje. En misschien kun je zelf nog wat moeite doen voor je bakkie goud. Mooi is het zeker. Waar te boeken? Kijk rond in het dorp of vraag het in je hotel / hostel.


#5 Hike

Last but nog least: Bezoek Valle de Cocora!Salento Colombia

Meer Colombia? Lees het hier!

Of bekijk de foto's hier